Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol csirkemellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 tasak gyors rizs (összesen 250 g)
egy közepes karfiol (70-80 dkg)
50 dkg csirkemell filé
3 dkg vaj
4 dl tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
0, 5 dl olaj

bors
delikát

Elkészítés:
A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára pároljuk, lecsepegtetjük. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, delikáttal ízesítjük, rátörjük a fokhagymát és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, egy kis vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk. Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett, megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel és a fűszeres csirkemell kockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, a tetejére tejföl kerül. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott karalábé » Pudingos rakottas » Karfiolos csirkemell » Mexikói rakott káposzta
» Rakott pacal camembert-rel » Karfiolpüré-leves » Karfiolos lapocka » Csokis-túrós rakott rétes
» Karfiolpuffancs I. » Rakott hús füstöltsajttal » Magyaros rakott spagetti » Rakott túrós csusza
» Rakott fincsi zöldbab » Aranysárga karfioltekercs » Rakott kel egyszerűen » Sonkás rakott kukorica


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.