| Rakott karfiol csirkemellel receptHúsételek Hozzávalók: 2 tasak gyors rizs (összesen 250 g) egy közepes karfiol (70-80 dkg) 50 dkg csirkemell filé 3 dkg vaj 4 dl tejföl 4-5 gerezd fokhagyma 0, 5 dl olaj só bors delikát Elkészítés: A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára pároljuk, lecsepegtetjük. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, delikáttal ízesítjük, rátörjük a fokhagymát és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, egy kis vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk. Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett, megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel és a fűszeres csirkemell kockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, a tetejére tejföl kerül. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |