| Csirke alaplé receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg csontos csirkehús (farhát, szárny) 3 szál közepes fehérrépa 2 szál közepes sárgarépa 2 fej vöröshagyma 1 nagyobb zellergumó 4-5 gerezd fokhagyma 1 nagy csokor zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű) 2-3 babérlevél 1 tk. egész fekete bors 4 l víz Elkészítés: A csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a húshoz. Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsot, majd felengedjük vízzel. Felforraljuk, utána mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük. Egy másik edénybe átszűrjük, és miután kihűlt, dobozkákba Tanácsok: Előkészület: 30 perc, főzés: 150 perc Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig is felhasználható. Húsok pácolásához kiváló, ezért nincs benne só. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |