| Pulykamáj narancsos rizzsel receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg pulykamáj, 20 dkg rizs, só, 1,5 víz, liszt, vöröshagyma, vágott mandula, 1,5 dl tejszín, 2 db narancs, 1,5 dl szárnyas húsleves, 5 g őrölt fehér bors, 50 g citrom, csipet currypor, vaj Elkészítés: A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |