| Valevszkaja kisasszony torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztalaphoz: 42 dkg liszt 25 dkg vaj 12,5 dkg cukor 4 tojás sárgája 1,5 teáskanál sütőpor 45 dkg feketeribizli dzsem, vagy valamilyen más savanykás dzsem, hogy a torta ne legyen túl édes, geil. A habhoz: 6 tojás fehérje 35 dkg cukor 1 evőkanál kukorica keményítő 10 dkg szeletelt mandula A krém: 3 evőkanál cukor 4 dl tej 1 evőkanál kukorica keményítő 2 evőkanál liszt 2 tojás sárgája 20 dkg vaj pár csepp mandulaaroma Elkészítés: A 1,5 mokkáskanál sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáteszem a cukrot, a tojássárgákat, gyors mozdulatokkal összegyúrom. Ha nem áll össze a tésztánk,adhatunk hozzá egy kanál tejfölt. A linzertésztát kinyújtom,egy 25*35 cm-es tepsibe teszem,majd fél órára hűtőbe . (Addig elkészítem a krémet és a habot) Krém elkészítése. a 3 evőkanál cukrot elkeverem a 2 tojás sárgájával,hozzáadom a lisztet, a keményítőt, és 3 evőkanál hideg tejet.Eközben a maradék tejet felforralom, majd óvatosan a tojásos masszához öntöm,visszateszem a tűzhelyre és folyamatos keverés mellett összeforralom.Félreteszem hűlni. A tésztalapot beteszem a sütőbe 180 fokon,15 percre,ezalatt elkészítem a mandulahabot. A 6 tojás fehérjéhez lassan adagolom a cukrot, miközben kemény habbá verem.A végén óvatosan hozzászórom a kukorica keményítőt. Következik a torta összeállítása. A félig sült lapot kiveszem a sütőből, elkenem rajta a fekete ribizli dzsemet,tetejére rásimítom a tojáshabot,amit megszórok szeletelt mandulával,majd visszateszem a sütőbe 20 percre 160 fokon. A főzött krémmel felhabosítom a vajat,amihez hozzáadom a mandula aromát. Tésztát a sütőből kiveszem,óvatosan kettévágom,és a két lap közé halmozom a vaníliás tojáskrémet.Néhány óra pihentetés után fogyasztható. Tanácsok: https://www.youtube.com/watch?v=NLrFAC1T6Vs Kis segítség az elkészítéshez. A receptet beküldte: Hanami Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |