| Pöstyéni túrós-update módra receptHozzávalók: 8 tojás, 4 ek por édesítő a tésztába, 6 ek norbi sütiliszt 2 ek. tk. tönkölyliszt 50 dkg túró, 4 ek. por édesítő a túróba 1 citrom reszelt héja és leve, sárgabarack lekvár édesítővel vaníliás fruktóz Elkészítés: A túrót az édesítővel, a citrom levével és héjával összekeverem. A tojásfehérjét az édesítővel habbá verem, majd a sárgáját is hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe a lisztet keverem, a másik felét pedig beleforgatom a túrókrémbe. Sütőpapírral kibélelek egy 25x35-ös tepsit, s először a tészta 2/3-át teszem a tepsibe, majd rá a túrós keverék. Tetejét pedig úgy készítem, hogy a maradék piskótatésztát habzsákba teszem, berácsozom, s a rács közé lekvárt teszek, s kb 35-40 percig sütöm közepes hőn. Ha kihűlt felszeletem, és vaníliás fruktózzal megszóróm. Tanácsok: A recept "eredetije" nagy sikert aratott a családban, ma megpróbáltam updatésítani. Nem lett olyan pehelykönnyű a tésztája, de így is finom lett, és legfőképp diétás. A receptet beküldte: dindin19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |