Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagyma és zöldbab saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg póréhagyma (zöld rész nélkül)
30 dkg zöldbab

Olajbogyós öntet:
5 dkg fekete olajbogyó (magozott)
1 kis gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál kapribogyó (ecetes)
1 kis vörös chili (opcionális)
60 ml olívaolaj
1 evőkanál aprított petrezselyem zöld vagy bazsalikom levél

Elkészítés:
1. Először elkészítjük az öntetet. Az olíva bogyókat, fokhagymát és (magtalanított, erektől megtisztított) chilit durva péppé eldolgozzuk, majd lassan hozzákeverjük az olajat. Belekeverjük az aprított zöldfűszert. Megkostóljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, lecsurgatjuk.
3. A póréhagymát 6-8 cm-es darabokra vágjuk, forró,sós vízben kb 5 percig főzzük, majd lecsurgatjuk. Hosszában félbevágjuk, kevés olajjal bedörzsöljük (vagy lefújjuk), grill sütőben vagy grill serpenyőn csíkosra grillezzük.
4. Egy salátatálba tesszük a kész zöldségeket, az öntettel elkeverjük. Langyosan tálaljuk.

Tanácsok:
Ideális köret grillezett ételek mellé-különösen passzol halhoz.
Főételként is fogyasztható egy vegán, diétás vagy méregtelenítő étrend keretében-tálaljuk párolt barnarizzsel vagy egészséges tésztával.
A póréhagyma és zöldbab saláta különlegesen finom, remek vendégváró alkalmakra is.


A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojássaláta » Egyszerű zöldbableves » Póréhagymás omlett » Caprese saláta
» Ananászos saláta » Áfonyás spenót saláta » Csekonics saláta » Sajtsaláta sárgadinnyében
» Kolbászos hasé salátával » Sárgarépasaláta » Tojásos madársaláta » Vitaminsaláta túróval
» Meleg gyümölcssaláta » Polipsaláta » Hamburgi gombasaláta » Grúz diós uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.