| Póréhagyma és zöldbab saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma (zöld rész nélkül) 30 dkg zöldbab Olajbogyós öntet: 5 dkg fekete olajbogyó (magozott) 1 kis gerezd fokhagyma 1 csapott teáskanál kapribogyó (ecetes) 1 kis vörös chili (opcionális) 60 ml olívaolaj 1 evőkanál aprított petrezselyem zöld vagy bazsalikom levél Elkészítés: 1. Először elkészítjük az öntetet. Az olíva bogyókat, fokhagymát és (magtalanított, erektől megtisztított) chilit durva péppé eldolgozzuk, majd lassan hozzákeverjük az olajat. Belekeverjük az aprított zöldfűszert. Megkostóljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, lecsurgatjuk. 3. A póréhagymát 6-8 cm-es darabokra vágjuk, forró,sós vízben kb 5 percig főzzük, majd lecsurgatjuk. Hosszában félbevágjuk, kevés olajjal bedörzsöljük (vagy lefújjuk), grill sütőben vagy grill serpenyőn csíkosra grillezzük. 4. Egy salátatálba tesszük a kész zöldségeket, az öntettel elkeverjük. Langyosan tálaljuk. Tanácsok: Ideális köret grillezett ételek mellé-különösen passzol halhoz. Főételként is fogyasztható egy vegán, diétás vagy méregtelenítő étrend keretében-tálaljuk párolt barnarizzsel vagy egészséges tésztával. A póréhagyma és zöldbab saláta különlegesen finom, remek vendégváró alkalmakra is. A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |