| Pizzaszószos palacsintametélt receptTésztafélék Hozzávalók: kb. 10 db palacsinta (nem édes! - ld. a receptjeim között)) 0.5 kg paradicsom 2 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma étolaj 2-3 kávéskanál mustár 2 evőkanál ketchup só, bors, oregánó, majoranna, tárkony, bazsalikom trappista sajt tejföl Elkészítés: A palacsintákat (egyszerre mindet) félbevágjuk, majd a feleket még félbe. Ezután a tésztákat felszeleteljük (metéltet készítünk). Szósz: A hámozott paradicsomot és az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük (először persze a hagymát). Sóval, borssal, oregánóval, majorannával, tárkonnyal, bazsalikommal, pár gerezd zúzott fokhagymával, 2-3 kávéskanál mustárral, 2 evőkanál ketchuppal ízesítjük. Ezt a szószt összekeverjük a palacsintametélttel. Tűzálló tálba/tepsibe helyezzük. Tetejére tejfölt és/vagy reszelt sajtot teszünk, majd forró sütőben összesütjük. Tanácsok: Sűrített paradicsomot is használhatunk friss helyett (a dobozon megtalálható, mennyi friss paradicsomnak felel meg). Finomabb, mutatósabb a tetején a tejföl, ha egy tojássárgájával elkeverve öntjük rá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: biro.csilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |