Tutireceptek.hu fejléc

Pita tészta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 teáskanál cukor
1/2 evőkanál só
min. 0,5 l langyos víz

Elkészítés:
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot kevés a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön. Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínűre sütjük (ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz. Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, chiliszósz, paradicsomkarikák, hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.

Tanácsok:
kb 10-15 db jön ki ennyi mennyiségü hozzávalóból


A receptet beküldte: anitacskah


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás mozzarellás tészta » Párom zöldséges tésztája » Sonkás-kolbászos tészta » Spenótos tészta Anditól
» Joghurtos piskótatészta » Húspástétom tésztában » Almas batyu turotesztabol » 10 perces kínai tészta
» Tekercses tésztaleves » Kínai sült tészta (vegan) » Sajtos tészta, másképp » Húsos tészta
» Gombász-tészta » Olasz sült tészta » Vastag pizzatészta » Kínai zöldséges tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.