| Piros gyümölcsös habos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 50 dkg apró szemű eper, 30 dkg málna, 20 dkg porcukor, 3 tojásfehérje, 2 levél zselatin Elkészítés: Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órára hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy a massza besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék porcukrot hozzákeverjük, és óvatosan a gyümölcsök tetejére kenjük, hogy a hab ne törjön meg. 180º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a hab aranysárga színű nem lesz. Tálalás előtt kockákat vágunk, tetejükre tehetünk még tejszínhabot, néhány szem nyers gyümölcsöt, vagy díszíthetjük mentalevéllel. Tanácsok: Idénytől függően más gyümölcsből is elkészíthetjük annyi változtatással, hogy vannak olyan gyümölcsök, melyeket hosszabb ideig kell párolni. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |