| Habos mákos receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: * 30 dkg liszt * 15 dkg vaj * 10 dkg porcukor * 2 tojássárgája * 1 dl tejföl * 1 kk. szódabikarbóna A töltelékhez: * 2-2,5 dl tej * 30 dkg mák (darálva:)) * 12 dkg cukor (lehet édesebbre de szerintem nem kell) * citromhéj (1-2 citromról, ízlés szerint, ja, és ez is reszelve:)) A habhoz: * 5 tojásfehérje * 20 dkg porcukor * csipet só Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és nyújts belőle egy lapot. Én egy fél gáztepsi méretű magasabb falú tepsibe tettem bele. Félig süsd meg, majd erre simítsd rá az időközben elkészített tölteléket. A töltelékhez forrald fel a tejet, keverd bele a mákot és a cukrot, és a tűzhelyen kevergesd még 1-2 percig. A végén reszeld bele a citromhéjat. Simítsd rá a lapra, majd tedd vissza a sütőbe még körülbelül 5 percre. Közben készítsd el a habot is: gőz fölött verd kemény habbá a tojásfehérjét a sóval és a cukorral. Simítsd rá a mák tetejére, és ismét tedd vissza a sütőbe, de már alacsonyabb hőfokra, hogy csak száradjon a tetején a hab. Mikor világosbarna lesz, vedd ki, és, ha kihűlt kicsit, szeleteld fel forró vízbe mártott késsel. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: culko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |