| Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 1 fej vöröshagyma 2-3 paprika 10 dkg paradicsom 4 ek.olaj 2 ek.vágott petrezselyem só, bors 1 tasak gyorsrizs 10 dkg reszelt sajt 1 tojás 6 dkg liszt Elkészítés: A hagymát felszeleteljük, a paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot kimagozzuk, húsát cikkekre szeljük. A csirkemájat megtisztítjuk és félbe (negyedekre) vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk benne, hozzáadjuk a paprikát. Amikor a paprika kezd puhulni beletesszük a paradicsomot, majd a májat, fűszerezzük és megszórjuk petrezselyemzölddel. Addig pirítjuk, amíg a máj elkészül. A lepényhez a rizst előírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük. A reszelt sajttal, a tojással, a liszttel összekeverjük, megsózzuk. Kis lepényeket formázunk belőle, és felforrósított olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A receptet beküldte: Haley Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |