Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2-3 paprika
10 dkg paradicsom
4 ek.olaj
2 ek.vágott petrezselyem
só, bors

1 tasak gyorsrizs
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük, a paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot kimagozzuk, húsát cikkekre szeljük.
A csirkemájat megtisztítjuk és félbe (negyedekre) vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk benne, hozzáadjuk a paprikát.
Amikor a paprika kezd puhulni beletesszük a paradicsomot, majd a májat, fűszerezzük és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Addig pirítjuk, amíg a máj elkészül.

A lepényhez a rizst előírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük.
A reszelt sajttal, a tojással, a liszttel összekeverjük, megsózzuk.
Kis lepényeket formázunk belőle, és felforrósított olajon mindkét oldalukat megpirítjuk.


A receptet beküldte: Haley


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos batyu » Sváb sajtostáska leves » Sajtos kelbimbó » Pirított báránymáj
» Almás csirkemájas serpenyő » Sajtos tojásos kifli » Sajtos táskácskák » Hagymás sajtos galuska
» Sajtos pástétom (10 adag) » Apró sajtos pogácsa » Sajtos rudacskák (pogácsa) » Sajtos zöldbab
» Extra sajtos csirkemell » Sonkás sajtos bundáskenyér » Sajtos hústekercs » Sajtos töltött zeller


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.