Tutireceptek.hu fejléc

Pillekönnyű burgonyás lángos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
3 evőkanál tejföl
1 dl hideg tej
2 csapott kávéskanál só
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 tojás
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál burgonyapüré pehely (vagy 2 db főtt, áttört burgonya)
olaj a kisütéshez

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, a tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadva a többi anyagot, - géppel jól kidolgozzuk és hideg helyen 2 óra hosszat pihentetjük.
Lisztes vagy olajos kézzel mindig csak annyit vegyünk ki, amennyit elfogyasztunk, a többit fóliával letakarva hűtőben tároljuk, - 2 hétig is eláll.
A felhasználandó anyagból cipókat formálunk, melyekből lisztes deszkán kerek lapokat nyújtunk. Pár perc pihentetés után bő, forró olajban világos barnára sütjük és ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna Lángosa » Pillekönnyű fánkok » Kijevi lángos » Burgonyás morzsóka
» Káposztás lángos másképpen » Burgonyás tojás » Fűszeres palacsintalángos » Tepsiben sült lángos
» Lángos mokuskalany módra » Burgonyás tea kifli » Ticinói burgonyás tál » Kenyérlángos
» Isteni burgonyás lángos » Lecsós burgonyás egytál » Burgonyás szilvás gombóc » lángos


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.