| Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg csirkemell 1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es) ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb 1 csokor friss petrezselyem zöld 6 nagyobb gerezd fokhagyma 100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém 0,5 kg tejföl 4 ek kukoricaliszt 3 tojás lenmag, szezámmag Tetejére: 2 dl tejföl vegeta reszelt sajt Elkészítés: A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni. Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket. A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. 1 órát sütjük 160 °C-on. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |