| Petrezselymes-tojásos tésztasaláta receptEgytálételek Hozzávalók: 15 dkg rövid csőtészta, 2 tojás, 2 dl sovány tejföl, 2 kemény paradicsom, 1 csokor friss petrezselyem, 1 csokor zöldhagyma szára, ½ citrom leve, 2 evőkanál olaj, csipet cukor, őrölt fehérbors, só ízlés szerint Elkészítés: A tésztát kifőzzük, hidegvízzel leöblítjük és az olajjal összekeverjük. A tojást keményre főzzük és még melegen lereszeljük. A megmosott paradicso- mot vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagyma szárat és a petrezselymet apróra összevágjuk. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd sóval, borssal, csipetnyi cukorra ízesítjük. Belekeverjük a hagymazöldet, a petrezselymet, végül hozzáadjuk a kihűlt tojást is. A mártást ráöntjük a főtt tésztára és jól összekeverjük. Fóliával lefedve, hűtőben legalább 2 órán keresztül érleljük. Tálalás előtt átkeverjük. Tanácsok: Alkalmas önálló ételnek, de hideg hús mellé köret- nek is nagyon finom. A receptet beküldte: sztg55 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |