| Gyors lángos (napokig friss) receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg liszt 20 dkg rétesliszt 2 tojás 2 pohár tejföl 1 csomag élesztő (5 dkg) kis cukor 3 dl langyos tej 2-3 teáskanál só 1 dl étolaj Elkészítés: A lisztet a sóval keverőtálba teszem, közepébe kis mélyedést készítek. Ebbe teszem bele a cukrot, élesztőt, langyos tejjel felfuttatom. Utána összedagasztom a tojásokkal, tejföllel, olajjal, ha kell még teszek hozzá kis tejet. Ha kész, a tetejét beolajozom, és egy beolajozott zacskóba teszem az egészet, a zacskót lezárom, kelesztem. Kanállal vágok egy darabot, kézzel megformázom és sütöm. Tanácsok: Nagyon hamar sül. Ha nem használjuk el az egész tésztát, napokig eláll a hűtőben lezárva és mindig friss lángost lehet sütni. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |