| Parmezános olasz rakott csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 személynek: 2 db csirkecomb 50 dkg krumpli 4-6 gerezd fokhagyma 4 db paradicsom 10 dkg rezselt parmezán sajt 10 dkg reszelt pecorino sajt olívaolaj só színes bors mozsárban összetörve rozmaringlevélkék Elkészítés: A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst. (Készíthetjük maradék sült csirkéből is.) A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk fel, a paradicsomot pedig karikára. Reszeljük le a sajtokat. Ha elkészültünk, akkor egy jénai tálba öntsünk olívaolajat. Először rétegezzünk bele a krumplikarikákat, sózzuk, rétegezzük a paradicsommal és a hússal, rétegenként szórjuk meg borssal, rozmaringgal és reszelt sajttal, locsoljuk meg kevés olívaolajjal. 200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |