Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános olasz rakott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személynek:
2 db csirkecomb
50 dkg krumpli
4-6 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
10 dkg rezselt parmezán sajt
10 dkg reszelt pecorino sajt
olívaolaj

színes bors mozsárban összetörve
rozmaringlevélkék

Elkészítés:
A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst. (Készíthetjük maradék sült csirkéből is.)

A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk fel, a paradicsomot pedig karikára. Reszeljük le a sajtokat.

Ha elkészültünk, akkor egy jénai tálba öntsünk olívaolajat. Először rétegezzünk bele a krumplikarikákat, sózzuk, rétegezzük a paradicsommal és a hússal, rétegenként szórjuk meg borssal, rozmaringgal és reszelt sajttal, locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói rakott káposzta » Tejfölös csirkeszelet » Csirke vadász módra » Rakott sárgarépa, gomba
» Fokhagymás csirkemell » Csirkemájjal töltött karaj » Csirke vadasan » Egyszerű csirkesaláta
» Parmezános padlizsánkrém » Tejszínes csirkemell II. » Rakott brokkoli másként » Zamatos csirkemáj
» Rakott husos tészta » Almás rakott kalács » Tina féle rakott krumpli » Csirkehúsos tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.