| Paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel receptEgytálételek Hozzávalók: 4 csirkecomb (alsó vagy felső tetszés szerint) 2 ek olaj 1 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 10 dkg gomba (én championt használtam) 1 tk kakukkfű 1 doboz hámozott, egész konzervparadicsom 1,2 dl csirkealaplé 2 ek sűrített paradicsom só őrölt fekete bors Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy közepes méretű sütőtálban összekeverjük a konzerv és a sűrített paradicsomot, a csirke alaplevet, zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet. A karikákra szelt hagymát olajon egy serpenyőben megdinszteljük, majd mehetnek a sütőtálba. A felszeletelt gombát ugyanígy, ugyanitt szintén zsírjára sütjük (enyhén sózzuk), majd beletesszük a sütőtálba. Megkeverjük, amit eddig belepakoltunk. A húst megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk és ugyanúgy a serpenyőben kifehérítjük, vékony kérget sütünk rá, majd ők is mehetnek a sütőtálba. Kanalazzunk rá valamennyit a paradicsomos szószból, hogy az ízek mindenhol átjárhassák. Alufóliával letakarva kb. 1 óra 15 percig sütjük. Félidőben fordítsuk meg a csirkecombokat, mivel az alja, ahol áll a paradicsomos szószban, gyorsabban sül. Megfordítás után kanalazzunk a tetejére ismét a szószból. Az utolsó negyedórában levehetjük az alufóliát, hogy kissé megpiruljanak a husik. Érdemes nem azonnal, hanem csak másnap fogyasztani. Egy éjszaka alatt az ízek a hűtőben csodálatosan összeérnek. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |