Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos káposzta rizzsel recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 fej édeskáposzta
maréknyi megmosott rizs
egy kis füstölt husi (jó löncshús is)
paradicsomsűrítmény

olaj
liszt
pirospaprika
vöröshagyma (kb. egy kiskanálnyi)

Elkészítés:
Az édeskáposztát megtisztítom, 4 felé vágom, kb. fél centisre vagdosom és egy fazékba a megmosott rizzsel és a füstölt hússal (nem kell sok) felteszem főni (kicsit több vízbe, mint ami ellepi). Picit sózom. Ha megpuhult, ráöntöm a paradicsomsürítményt, majd rántást teszek rá:
kis lábasban 2 ek.-nyi olajat felhevítek, beleteszek annyi lisztet, amennyit felvesz, majd jön bele az apróra vágott vöröshagyma, végül a pirospaprika.
Beleöntöm a főzelékbe, összerottyantom, és ha besűrűsödött, már kész is vagyunk. :)

Tanácsok:
Tejföllel isteni finom. :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposzta lencsével » Káposztás bab » Az én lucskos káposztám » Töltött káposzta -nálunk
» Székelykáposzta másképp » Paradicsomos tökfőzelék » Párolt kelkáposzta » Káposztamix
» Nyers káposztasaláta » Gombás curry zöld rizzsel » Paradicsomos babos penne » Káposztaleves (fogyihoz)
» Töltött kelkáposzta » Lengyeles kelkáposzta » Káposztasaláta 2 » Szüreti leveses káposzta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.