| Paradicsomos bárány receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg apró paradicsom, 50 dkg zöldpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 kg báránycomb, 30 g vaj, 5 dl vörösbor, 1 tk só, 3 db babérlevél, 1 ágacska rozmaring, kakukkfű, 30 dkg apró hagyma, őrölt bors. Elkészítés: A paradicsomokat néhány percre forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A húst apró darabokra vágjuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk, beletesszük a húst, és addig sütjük, míg az összes lé elpárolog, illetve míg a húsok megpirulnak. Felöntjük a vörösborral. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Sóval ízesítjük. Lefedve, közepes hőfokon 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a paprikát és a megtisztított egész fej hagymákat és további 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a paradicsomot is és 10 perc alatt készre főzzük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |