| Paradicsomleves rántottával receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg paradicsom 10 dkg szalonna 4 evőkanál olívaolaj 2 dkg vaj 50 dkg vöröshagyma 1 kávéskanál cukor 1 liter tyúkhúsleves (leveskockából) A körítéshez: 2 szelet kenyér 2 evőkanál olívaolaj 2 tojás 1 dkg vaj 8 dkg reszelt sajt őrölt bors só Elkészítés: Egy liter vízben megfőzzük a leveskockát, és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, szűrő fölött, a levét felfogva kimagozzuk, és darabokra vágjuk. Egy lábasban, állandóan kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a vékonyan felkarikázott hagymát, a cukrot, és megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paradicsomot, a paradicsom levét, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, és 20 percig kislángon főzzük. A körítéshez az olajjal meglocsolt kenyereket a sütő grillrácsán vagy serpenyőben megpirítjuk. A tojásokból forró vajban lágy rántottát sütünk. A levest mélytányérokba adagoljuk, a közepükre tesszük a rántottás pirítóst, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 608 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |