| Paprikás vagy serpenyős burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1-1.5 kg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, pirospaprika. Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt készre főzzük. Megjegyzés: A paprikás vagy serpenyős burgonyát gazdagíthatjuk karikára vágott debreceni páros kolbásszal vagy füstölt kolbász karikákkal. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |