| Paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 1-2 fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 kanál pirospaprika, 1 jó fakanálnyi disznózsír, 10-20 dkg házi füstölt kolbász, só, bors, 1-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint). Elkészítés: A sertészsírt a bográcsba helyezzük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, alá kevés vizet löttyintünk. Most hozzáadjuk fokhagymát - én jó sokkal szeretem - majd felöntjük vízzel. Ha forr hozzáadjuk a krumplit amit puhára főzünk benne. Az ételt közben ízlés szerint sózzuk, ha van borsozzuk is. A végén 2-3 percre a karikára vágott kolbászt adjuk hozzá. Ha kész a bográcsot levesszük a szolgafáról és kínáljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |