Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-2 fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 kanál pirospaprika, 1 jó fakanálnyi disznózsír, 10-20 dkg házi füstölt kolbász, só, bors, 1-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint).

Elkészítés:
A sertészsírt a bográcsba helyezzük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, alá kevés vizet löttyintünk. Most hozzáadjuk fokhagymát - én jó sokkal szeretem - majd felöntjük vízzel. Ha forr hozzáadjuk a krumplit amit puhára főzünk benne. Az ételt közben ízlés szerint sózzuk, ha van borsozzuk is. A végén 2-3 percre a karikára vágott kolbászt adjuk hozzá. Ha kész a bográcsot levesszük a szolgafáról és kínáljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nokedlis paprikáskrumpli » Tejszínes krumpli » Bajor krumpli leves » Fűszeres krumplitál
» Sültkrumpli szafaládéval » Sajtos újkrumplifőzelék » Krumplis Tzatziki saláta » Steak krumpli
» Tejfölös paprikás krumpli » Tejfölös krumplipaprikás » Zöldséges rakott krumpli » Diétás rakottkrumpli.
» Frank krumplileves » Savanyú krumpli leves » Tepsis hagymás krumpli » Túrós rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.