Tutireceptek.hu fejléc

Paprikakrém recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg paprika
4 db csípős zöldpaprika
3 nagyobb fej hagyma
3 db csilipaprika
2 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál tartósítószer
1 dl ecet
10 dkg cukor

Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd felaprítjuk. Az erős- és csilipaprika magjait hagyjuk a zöldségben, hisz ez adja a krém erejét! A hagymát megpucoljuk, durvára reszeljük, majd az egészet összekeverjük, hozzáadva a fűszereket, valamint a tartósítószert is. Végül ledaráljuk, vagy összeturmixoljuk a masszát. Ezután egy lábasba tesszük, hozzáadjuk az ecetben elkevert cukrot, és állandó kevergetés mellett kis lángon kb 15 percig főzzük. A forró pépet tiszta üvegbe öntjük, és gondosan lezárjuk. Így tesszük bele egy főzőedénybe, és hevítjük 100 fokig. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Nem szabad azonnal felbontani, mert akkor könnyen megromlik, úgyhogy legalább egy hetet várjunk az első kóstolásig! Már csak azért is, mert akkorra érnek majd össze az ízek. :)


A receptet beküldte: Lestrange


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikakrém tobzocskásan » Paprikakrém 2 » Házi paprikakrém (erős) » Paprikakrém egyszerűen
» Saláta paprikakrémmel » Kukoricás virslisaláta » Tárkonymártás » Karibi saláta
» Tökehal saláta » Finom spagettisaláta » Lencsesaláta virslivel » Tojásos, sonkás saláta
» Tandorias csirkesaláta » Májusi saláta » Sváb kovászos uborka. » Light frankfurti saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.