| Pandzsábi kofta curry (6 személyre) receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg vagdalt birkahús 1 teáskanál apróra vágott gyömbér 1 teáskanál apróra vágott korianderlevél 1/2 teáskanál feketebors 2 zöld chilipaprika 3 teáskanál vegeta 3 nagy fej hagyma 3 nagyméretű paradicsom 1 teáskanál gyömbérpor 15 gerezd fokhagyma 6 zöld kardamóm 1 teáskanál köménymag 1 teáskanál piros chilipor 2 teáskanál apróra vágott korianderlevél kb. 15 dkg ghí Elkészítés: Keverjük valamennyi alapanyagot a vagdalt birkahússal jól össze. Készítsünk 12 db labdacsot a masszából. Forraljunk vizet kevés sóval, majd a labdacsokat dobjuk bele. Főzzük fedő nélküli edényben, míg meg nem keményednek. Öntsük le róla a vizet, és tegyük félre. Pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a kardamómot aranybarnára. Öntsünk rá kb. 1,5 dl vizet, tegyük bele a hámozott és apróra vágott paradicsomot, a gyömbért, a chiliport, a köménymagot, az ételízesítőt, és kavargassuk kb. 20-25 percig. Ezután süssük a labdacsokat pár percig az így elkészített anyagban. Adjuk hozzá azt a vizet, amelyikben a labdacsok főttek, és főzzük tovább, amíg szósz alakul a labdacsok körül. Szórjuk meg korianderlevél-reszelékkel. Forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |