| Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Palacsinta: 20 dkg liszt 2 tojás 1 mk só egy nagy csipet őrölt fehér bors 4-5 dl szénsavas ásványvíz 2 ek olaj (+ a sütéshez) Húsos-zöldséges töltelék: 50 dkg darált sertéscomb 1 fej lilahagyma 2 sárgarépa 1 paszternák 15 dkg zöldborsó 20 dkg gouda sajt 4 ek tejföl só őrölt fehér bors 2 tk ételízesítő 5 dkg vaj 2 ek olaj Tejfölös öntet: 2 dl tejföl (20 %-os) 1 tojás só egy csipet őrölt fehér bors kisebb csokor snidling 10 dkg sajt a tetejére Elkészítés: A tojásokat üssük fel egy tálba, keverjük hozzá a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét. Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben, adjuk hozzá az olajat és ha szükséges még, a maradék szénsavas ásványvizet is. A palacsintasütőt vékonyan olajozzuk ki, majd tegyünk bele kb egy merőkanállal a tésztából és mindkét oldalát süssük szép pirosra. A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd tegyük félre ameddig elkészül a töltelék. A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel mindegyiket apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk kifehéredésig. Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd lefedve pároljuk kb 10 percig. Ezután vegyük le a fedőt és süssük zsírjára a húst, majd hűtsük ki. A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A kihűlt fűszeres húshoz adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd keverjük össze. Keverés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána. A palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy 24 cm-es kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tortaformába. A tejfölhöz adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze. Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |