| Palacsinta bejgli receptSütemények, édességek Hozzávalók: töltelékhez: 50 dkg dióbél 1 dl rum 50 dkg akácméz 1 üveg almapüré palacsintához: 35 dkg liszt, 4 tojás 1 evőkanál porcukor 6 dl tej csipetnyi só olaj a sütéshez Elkészítés: Egy keverőtálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a porcukrot és sózzuk meg. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, ügyeljünk, hogy ne legyen csomós. Ha a palacsintatésztát sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk. A szokásos módon süssünk vékony palacsintákat. A töltelékhez törjük durvára a diót. Két palacsintát tegyünk egymás mellé úgy, hogy a széle a másikon legyen. Kenjük meg az almapürével, szórjuk meg a durva dióval, tekerjük fel. Csorgassuk a mézet egy lábasba, forraljuk fel, majd öntsük hozzá a rumot. Hagyjuk kissé kihűlni. Vágjuk fel ferdén a palacsintát, tálaljuk tányérra, szórjuk meg dióval és csorgassuk meg a rumos mézzel. Porcukorral hintsük meg. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |