| Padlizsáncsónak húsrakománnyal receptHúsételek Hozzávalók: 4 db padlizsán 1 db tojás 2 db zsemle 1 fej hagyma 40 dkg darálthús 1 kisdoboz sürített paradicsom 1 pohár tejföl friss bazsalikom csipetnyi bors só vagy ételízesítő kevés tej kevés vaj vagy olaj Elkészítés: A padlizsánokat megpucoljuk, félbe vágjuk hosszában, és a magjait kikaparjuk, hogy csónak alakot kapjunk, jól megsózzuk és állni hagyjuk. A darálthúst összekeverjük a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével,hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát és bazsalikomot, sürített paradicsomot, a borsot és a sót vagy ételízesítőt. A jól összedolgozott masszát ráhalmozzuk a sótól megmosott csónakokra, kivajazott (kiolajozott) tepsibe rakjuk őket, és alufólia alatt sütjük 20 percig, majd eltávolítjuk az alufóliát és még 10-15 percig pirítjuk.Tejföllel tálaljuk. Tanácsok: Ha marad töltelék, akkor egy-egy paprikát vagy paradicsomot is megtölthetünk, barátnőm szerint sajtot is reszelhetnénk rá. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: rinike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |