Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt pulykamell zöldségekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
1 cukkini
1 piros húsú paprika
1 fej hagyma
2 evőkanál tejföl

A pácoláshoz
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított bazsalikom
1 kávéskanál szárított oregano
1/2 kávéskanál őrölt rozmaring
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Egy jól zárható műagyag dobozba keverjük össze a pácoláshoz a fűszereket, ízesítőket az olajjal és a citromlével. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól keverjük össze. A húst rakjuk egy éjszakára hűtőszekrénybe.

Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit vágjuk csíkokra. Teflon serpenyőben először a húst süssük pirosra, majd vegyük ki egy tányérra. Ezután ugyabban a serpenyőben süssük addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán tegyük vissza az edénybe a húst. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor öntsünk alá 0,5-1 dl vizet, s lefedve páruljuk még néhány percig. Mielőtt valamennyi víz elfőne keverjük hozzá a tejfölt.

Tanácsok:
Köretnek kis szarvacska tésztát, vagy párolt rizst ajánlok hozzá.


A receptet beküldte: vmbhc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt kelbimbó » Csőbensült pulykamell » Gyors vacsora zöldségekkel » Gombás-hagymás pulykamell
» Bajor pulykamell tekercs » Mézes-mustáros pulykamell » Gyümölcsös pulykamell » Edes-savanyu pulykamell
» Kapros pulykamell » Brokkolis pulykamell » Pácolt tűzdelt házinyúl » Pácolt camembert
» Zelleres párolt pulykamell » Pulykamell magos bundában » Tejfeles tepsis pulykamell » Búbos pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.