| Pácolt pulykamell zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg pulykamell 1 cukkini 1 piros húsú paprika 1 fej hagyma 2 evőkanál tejföl A pácoláshoz 1 kávéskanál szárított kakukkfű 1 kávéskanál szárított bazsalikom 1 kávéskanál szárított oregano 1/2 kávéskanál őrölt rozmaring 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál só 2 evőkanál oliva olaj 1 evőkanál citromlé Elkészítés: Egy jól zárható műagyag dobozba keverjük össze a pácoláshoz a fűszereket, ízesítőket az olajjal és a citromlével. Tegyük bele a kockára vágott húst és jól keverjük össze. A húst rakjuk egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit vágjuk csíkokra. Teflon serpenyőben először a húst süssük pirosra, majd vegyük ki egy tányérra. Ezután ugyabban a serpenyőben süssük addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán tegyük vissza az edénybe a húst. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor öntsünk alá 0,5-1 dl vizet, s lefedve páruljuk még néhány percig. Mielőtt valamennyi víz elfőne keverjük hozzá a tejfölt. Tanácsok: Köretnek kis szarvacska tésztát, vagy párolt rizst ajánlok hozzá. A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |