| Őszibarack krémleves Kuksi módra receptLevesek Hozzávalók: 6-8 nagyobb őszibarack cukor fahéj, citromhéj szegfűszeg (kardamom) 2 dl tejszín 3 tojás sárgája 2 ek. brandy ha van vanília rúd (elhagyható) Elkészítés: Eredetileg nyers tojássárgájával készül, de jobb hőkezeln. Az őszibarackok héját lehúzom, feldarabolom és annyi vízzel teszem fel főni, ami jól ellepi, hozzáadom a fűszereket is. Épp csak felforralom, nem kell sokig főzni. Hozzáadom a tejszínt is, majd egy perc múlva kész.Kiszedni a fűszereket és turmixolom a levest. A tojások sárgáját vízgőz fölött krémesre keverem a cukorral, 3-4 ek. gyümölcs függő. Akkor jó, ha szép krémes, kifehéredik, besűrűsödik. Lassan hozzáadom a levest, a brandyt. Ha szükséges még kevés cukorral, édesítővel igazítok az ízén.Behűtöm. Tálalás előtt jó néhány barackot nyersen leturmixolni és a leveshez adni, intenzívebb lesz az íze. Egy-egy gombóc vanília fagyi is jár hozzá. (ha van) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: 5bastya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |