Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarack krémleves Kuksi módra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6-8 nagyobb őszibarack
cukor
fahéj,
citromhéj
szegfűszeg (kardamom)
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
2 ek. brandy
ha van vanília rúd (elhagyható)

Elkészítés:
Eredetileg nyers tojássárgájával készül, de jobb hőkezeln. Az őszibarackok héját lehúzom, feldarabolom és annyi vízzel teszem fel főni, ami jól ellepi, hozzáadom a fűszereket is. Épp csak felforralom, nem kell sokig főzni. Hozzáadom a tejszínt is, majd egy perc múlva kész.Kiszedni a fűszereket és turmixolom a levest. A tojások sárgáját vízgőz fölött krémesre keverem a cukorral, 3-4 ek. gyümölcs függő. Akkor jó, ha szép krémes, kifehéredik, besűrűsödik. Lassan hozzáadom a levest, a brandyt. Ha szükséges még kevés cukorral, édesítővel igazítok az ízén.Behűtöm.
Tálalás előtt jó néhány barackot nyersen leturmixolni és a leveshez adni, intenzívebb lesz az íze.
Egy-egy gombóc vanília fagyi is jár hozzá. (ha van)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvacska mexikói módra » Sárgadinnye krémleves I. » Diós Csiga Andi módra » Tökbél krémleves
» Túrótorta evapolya módra » Csirkemell "izé"módra » Túrófánk tünkány módra » Az én Őszibarackom
» Banán indonéz módra » Pulykasült gregorian módra » Tiramisu Anikó módra » Lencsefőzelék Ági módra
» Diós szárnyas-krémleves » Tészta "csaknehusi" módra » Csülök Maja módra » Kacsa Cabernet módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.