| Őszibarackbólé receptItalok, koktélok Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 15 dkg porcukor, 5 dl száraz fehérbor, 7 dl félédes pezsgő, 0.5 dl őszibaracklikőr Elkészítés: A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve üvegtálba tesszük. Annyi bort öntünk rá, hogy ellepje majd hűtőszekrényben lefedve, egy napig állni hagyjuk. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntjük rá a maradék bort és a pezsgőt, végül hozzákeverjük az őszibaracklikőrt is. Jól lehűtve tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |