Tutireceptek.hu fejléc

Ősrégi baracklekvár és szörp recept recept

Kategória:


Hozzávalók:
-sárgabarack
-kg-onként 70-80 dkg cukor
-5 gramm citromsav 5 kg-hoz (el is hagyható)
-5 kg-hoz egy kávéskanál nátrium benzoát

Elkészítés:
A barackot hideg vízbe szedjük le. Mossuk meg, magozzuk ki, és héjjastól daráljuk le és azonnal tegyük lábasba és kezdjük el főzni és mindíg tegyük hozzá az új darált adagot.
A citromsavat azért teszem bele, hogy szép sárga maradjon.
Közben kevergessük nehogy leégjen. Beleteszem a nátrium benzoátot is.
Amikor kész a darálás jól összerottyantjuk kb 20-30 perc. Amikor ez megvan beletesszük a cukrot kg-onként és olvadásig keverjük.
Ha elolvadt a cukor levesszük a tűzről, fogunk egy ép zománcú fazekat, rá egy levesszűrő és az egész lekvárt átszűrjük. A hígabb része lesz a szörp, amit üvegekbe töltünk, a sürűbb részt egy kisebb lábasba tesszük, és újra átmelegítjük és üvegekbe rakjuk. Az egészet szárazdunsztba tesszük. És kész a nagyon finom szörp és lekvár, rövid idő alatt.

Tanácsok:
Kipróbáltam nagyon finom a szörp is meg a lekvár is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt alaprecept » Bodzaszörp (télire) » Tartós bodzavirág szörp » Dhal *Indiai recept*
» Borjúpaprikás (amc recept) » Bodzaszörp sűritmény » Narancsos bodzaszörp » Almachips recept
» Narancsszörp » 100 éves recept: diós süti » Csillu sárgatúró receptje » Túrótorta-saját recept
» Bodza virág szörp » Mézes bodzaszörp » Recept nélküli pogácsa "5" » Panna cotta (alaprecept)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.