| Ősrégi baracklekvár és szörp recept receptHozzávalók: -sárgabarack -kg-onként 70-80 dkg cukor -5 gramm citromsav 5 kg-hoz (el is hagyható) -5 kg-hoz egy kávéskanál nátrium benzoát Elkészítés: A barackot hideg vízbe szedjük le. Mossuk meg, magozzuk ki, és héjjastól daráljuk le és azonnal tegyük lábasba és kezdjük el főzni és mindíg tegyük hozzá az új darált adagot. A citromsavat azért teszem bele, hogy szép sárga maradjon. Közben kevergessük nehogy leégjen. Beleteszem a nátrium benzoátot is. Amikor kész a darálás jól összerottyantjuk kb 20-30 perc. Amikor ez megvan beletesszük a cukrot kg-onként és olvadásig keverjük. Ha elolvadt a cukor levesszük a tűzről, fogunk egy ép zománcú fazekat, rá egy levesszűrő és az egész lekvárt átszűrjük. A hígabb része lesz a szörp, amit üvegekbe töltünk, a sürűbb részt egy kisebb lábasba tesszük, és újra átmelegítjük és üvegekbe rakjuk. Az egészet szárazdunsztba tesszük. És kész a nagyon finom szörp és lekvár, rövid idő alatt. Tanácsok: Kipróbáltam nagyon finom a szörp is meg a lekvár is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: emrus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |