| Omlós krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 30 dkg liszt 7 dkg margarin 10 g szalalkáli 2 ek porcukor 6 ek tej Krém 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) Elkészítés: Tészta A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem! A tésztát három részre osztjuk. A tepsi hátoldalának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ezen is fogjuk kisütni a lapokat!) A lapokat kisütjük egyenként 8-10 perc alatt halvány sárgára. Amikor kész, óvatosan vegyük le, mert nagyon törékenyek. Az első lapot a fele krémmel megkenjük, a másodikat ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradékkal, a harmadikkal lezárjuk. A tetejére porcukrot hintünk. Az egészet kis kocka szeletekre vágjuk. Krém A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot is. A pudingot felfőzzük a tejjel, amikor langyos hozzáadjuk a vajas krémet. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30x20x6 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |