| Omlós csirkemáj csirkemell kéregben receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell 30 dkg csirkemáj natúr ételízesítő 1 tk paprikakrém 1 tk mustár 1 kk szárított fokhagymapor parmezán sajt (ízlés szerint) só bors ízlés szerint egy kevés margarin Elkészítés: A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk, kicsit klopfolhatunk is rajtuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. A csirkemájakat egészben hagyjuk, és ízesítjük őket a natúr ételízesítővel, borssal, pici sóval. Egy-egy egész májat és egy kis csík margarint beleteszünk egy csirkemell szeletbe, és feltekerjük. A tekercsek külsejét még ízesítjük paprikakrém, mustár, fokhagymapor, natúr ételízesítő, bors keverékével. Amikor készen vannak a tekercsek szorosan betekerjük őket alufóliába, így nem fognak szétesni. Sütőben megsütjük őket. Mielőtt teljesen átsülnének a tekercsek, kivesszük a sütőből őket, és levesszük róluk a fóliát, majd visszatesszük, hogy kicsit piruljon még a tetejük (ha szeretjük a parmezán sajtot, akkor szórjunk a tekercsekre, és úgy tegyük vissza a sütőbe őket). Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit várunk vele, hogy hűljön, majd szeleteljük, és pl. petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk. A máj nagyon omlós, puha benne, és nagyon jól harmonizál a fűszeres csirkemell burokkal. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |