| Olasz hagymaleves (Zuppa di cippola) receptLevesek Hozzávalók: 2-3 közepes burgonya 2 nagy fej hagyma zöldségleves-alap (kockából vagy vega-mixből) bazsalikom (friss vagy szárított) paradicsompüré só, cukor ízlés szerint Elkészítés: A krumplit kis kockákra, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, kb. a fél gerezdet 3 felé. A zöldséglevesben feltesszük főni, mikor majdnem kész, beletesszük a paradicsompürét, ehhez a mannyiséghez kb. egy kis méretű konzerv elég vagy tehetünk ketchupot is. Ízlés szerint sózzuk, édesítjük, majd bazsalikommal megadjuk a végső ízét. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Akkor jó, ha viszonylag híg, fűszeres, paradicsomos a leve, a zöldségek pedig épp puhára főttek. A receptet beküldte: csillu77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |