| Nyúlhúsból fasírt Emyke módjara receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg darált nyúl hús 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva 6 gerezd fokhagyma apróra vágva 3 zsemle 1 csokor petrezselyem levél 3 egész tojás enyhén felverve 4 teáskanál só bors ízlés szerint 2 teáskanál pirospaprika zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást , a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.) Gombocokat formalunk es forro olajban kisutjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |