| Nem lehet abbahagyni csirke II. receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész csirke, vagy ízlés szerint 1 kg csirkemell 5 dkg liszt só 1 mokkáskanál bors 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál örölt kömény 2-3 gerezd zúzott fokhagyma 1 nagy pohár tejföl 1 dl étolaj 1 nagy fej vöröshagyma(vagy póréhagyma) 20-25 dkg reszelt sajt Elkészítés: Az eredeti recept egész csirkére szól, de én csirkemellből csinálom, mi úgy szeretjük. A csirkehúst megtisztítom, megmosom, besózom. A lisztbe belekeverem a fűszereket, majd ebbe a fűszeres lisztbe mártogatom egyenként a húsokat és egy kiolajozott tűzálló tálba lerakom szépen elrendezve. A tetejére rászórom a maradék füszeres lisztet.A vöröshagymát rákarikázom , meglocsolom a tejföllel elkevert olajjal, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütöbe teszem,lefedve sütöm kb. 30-40 percig, majd a fedőt levéve pirítom még kb. 10 percig. Tanácsok: Ha póréhagymával készítjük, nem lesz olyan erőteljesen "hagymás". Jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: diorissimo88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |