| Négyemeletes diabetikus elvezet receptHozzávalók: 25 dkg darát diabetikus keksz 5 dkg margarin 5 dl tej + egy kevés 15 szem édesítőszer 4 dl cukormentes hullala tejszín 25 dkg túró 2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor 250 g gesztenyemassza Elkészítés: A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 5 szem esesitot amit elozoleg egy pici tejben feloldottunk, és annyi tejet öntünk hozzá hogy konnyen gyurhato legyen. egy talca alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza. A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a talca aljába.En egy magasabb falu talcara tettem ra. A túrót villával szétnyomkodjuk, es a 10 szemes edesitovel elkeverjuk majd a 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, es belekeverjük a túrót, és rakenyuk a kekszes masszara . 5 deci tejbek kikeverjuk a vanelias pudingot .Gépi habverővel kemény krémmé verjük. Ha felvertuk akkor a turos krem tetejere rakjuk. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük. Vegul megszorjuk a tetejet reszelt gesztenye masszaval . Hutobe teszuk es ar ora mulva ehetjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |