| Négy lapos receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 50dkg liszt 10dkg cukor 10 dkg zsír 1 tojás 1 kk. szalagáré annyi tej amennyit felvesz Krém: 1,5 l tej 7 ek liszt 6+7 ek cukor 10 dkg vaj Porcukor a tetejét megszórni. Elkészítés: A szalagárét pici tejben feloldom. A lisztet elmorzsolom a zsírral. Utána hozzáadom a feloldott szalagárét,a tojást,a cukrot és annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. 4 lapot sütök belőle. A 7 ek. cukrot közepes lángon megpirítom. Mikor teljesen megpirult, lassan felöntöm 1 liter tejjel és hozzáadom a cukrot is. A maradék fél liter tejet kikavarom a 7 ek liszttel. Ezt is a karamellához öntöm és sűrűsödésig kavarom. A félig kihűlt krémhez adom a vajat, jól kikavarom és a lapok közé töltöm. Porcukorral szórom meg a tetejét. Másnap szeletelhető. Tanácsok: Anyukám sokszor sütötte. Nagy kedvenc:) A receptet beküldte: kattyus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |