| Natúr szelet gombás rizzsel és hagymamártással receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: A natúr szelethez: 8 szelet sütni-való sertéshús (karaj, tarja...) persze lehet csirke, vagy bármi, amit szeretünk 1 fej fokhagyma köménymag só 2 ek. zsír A gombás rizshez: 1 bögre rizs 2 bögre meleg víz 25 dkg gomba 1 kis fej vöröshagyma olívaolaj só bors A hagymamártáshoz: 1 ek. zsír 2 fej vöröshagyma 2 fej lilahagyma 2 ek. cukor 2 csapott ek. sima liszt 2 ek. tejföl csipet só víz Elkészítés: A húst megtisztítjuk, bevagdossuk -ha szükséges-, majd serpenyőben felhevített zsíron mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, megszórjuk kevés köménymaggal, mellétesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt -néha megforgatva- puhára pároljuk. A végén kicsit lepirítjuk. A rizshez egy lábasban olajat hevítünk. Üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, a megmosott, lecsepegtetett rizst és néhány percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a meleg vízzel, majd fedő alatt takarék lángon puhára pároljuk a rizst. Míg a hús és a rizs párolódik, elkészítjük a hagymamártást. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt. Rátesszük a cukrot, a vékonyra szelt hagymát, csipet sót és kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz és a cukor felolvad és picit karamellizálódik. Lehintjük liszttel, átpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés vizet és kevergetve készre főzzük a mártást. Tálaláskor a rizst finomra vágott metélőhagymával díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |