Tutireceptek.hu fejléc

„Nasi” recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
1 tasak epres pudingpor (a főzhető változat) + ami szükséges a puding elkészítéséhez
1 csomag fagyasztott gyümölcs ( mi általában eperből vagy málnából készítjük)
tejszínhab
cukor

Elkészítés:
Kerek formájú jénai tálba vagy olyan tálba, aminek van pereme, lerakunk egy sor babapiskótát. Ráöntjük az előírás szerint elkészített pudingot, rögtön úgy melegen, ahogy elkészült. Ekkor újabb sor babapiskóta következik. Majd összeturmixoljuk a gyümölcsöt (előtte kicsit ki kell engedni, hogy ne legyen jeges) az ízlés szerinti cukormennyiséggel és annyi tejszínhabbal, hogy ne legyen nagyon sűrű, hanem önthető, kicsit folyós legyen az állaga.
Ezt ráöntjük a második sor babapiskótára, úgy, hogy ellepje, beborítsa az egészet. Fontos, hogy egy babapiskóta se "lógjon ki", mert az nem fog megpuhulni, kemény marad. A jénaira rátesszük a tetejét, s az egészet betesszük a hűtőbe, legalább 2 - 2, 5 órára. A babapiskóta teljesen megpuhul majd a pudingtól és a gyümölcsös öntettől.
Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Tanácsok:
Ez a mennyiség nálunk 4 személynek, egyszeri nasira elegendő. Nemcsak a gyerekek, de a felnőtteknek is kedvence, vendégeknek is szoktuk készíteni.

A leírása több időt vett igénybe jóformán, mint az elkészítés, nagyon gyorsan elkészül.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: tina68


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baklava 2. » Almás fonatok » Cappucinós baracktorta » Sárgarigó kocka
» Anika tejföl-tortája » Mézes-sárgarépás muffin » Kókuszos aprósütemény » Csörögefánk Emyke módra
» Kinder buenos süti » Kókuszcsókok » Habos palacsintametélt » Meggyes pitee
» Részeg kisasszonyok 2. » Málnás-csokis piskóta » Liszt nélküli máktorta » Bólyi túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.