| Anika tejföl-tortája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db ujjnyi vastagságú kakaós piskóta/tortalap 6 dl tejföl 1 citrom reszelt héja 1 cs. vaniliás cukor csipet só 2-3 e.kanál porcukor /ne legyen túl édes/ 1 dl tej 2 e.kanál zselatin 1 cs. piros tortazselé 1/2 kg piros gyümölcs /meggy, eper, málna, ribizli Elkészítés: A tejfölt, citromhéjat, van.cukrot, sót és a porcukrot alaposan összekeverjük. A tejben elkeverjük a zselatint, lassú tűzön addig főzzük, amíg csomómentes nem lesz. Ha langyosra hűlt, összedolgozzuk a telfölös masszával és rásimítjuk a tortalapra. Tetejére helyezzük a gyümölcsöket. Utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, amikor dermedni kezd, a gyümölcsök tetejére kanalazzuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána szeletelhetjük. Tanácsok: Fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, csak akkor meg kell várni, amíg felenged és lecsepeg a leve. A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |