| Epermisu 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Szirup: 3 dl víz 10 dkg cukor 2 cirtom reszelt héja Krém: 30 dkg mascarpone 2 dl tejszín 50 dkg eper 20 dkg fehércsoki További kellékek: 40 db babapiskóta 30 dkg eper keserű kakaópor Elkészítés: Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat. Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk. A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret. A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük. A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral 1 éjszakán át hűtőben tároljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |