| Narancsos tortácska zöldtea moussal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (7 személyre) A piskótához: 112 g vaj 225 g porcukor 20 g vaníliás cukor 4 db narancs héja 3 db egésztojás 300 g liszt 8 g sütőpor 1 csipet só 100 ml tej A piskóta öntetéhez: 110 g vaj 150 g cukor 8 ml narancslé 1 db narancs héja 4 ml szerint barnarum A zöldtea mousshoz: 87 g zöldtea levél 175 g cukor 700 ml víz 3 db citrom leve 350 g tejszínhab Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Először elkészítjük a zöldtea mousst. A zöldteát, cukrot, vizet egy edénybe tesszük, és addíg forraljuk, míg el nem forr a víz róla annyira, hogy nem áll rajta, csak a zöldtealevelek rartják azt. Ezt követően belefacsarjuk a citrom levét. Ha ezzel megvagyunk, leszűrjük a tealevélről a folyadékot, és lehűtjük. A tealevelekre már nem lesz szükség. Ennek így magában nem lesz túl kellemes illata, ne lepődjön meg senki. Ha a szirup kihűlt, keverjük össze a tejszínhabbal, és tegyük hűtőbe, amíg a sütemény elkészül. Elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat és a porcukrot, tegyük bele a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat állandó habosítás mellett. Egy tálba szitáljuk le a lisztet, keverjük el benne a sütőport, a sót, majd a tejjel felváltva adagoljuk az egészet a porcukros-vajas masszához, állandó habosítás mellett. Öntsük az így kapott masszát kivajazott kerek tortaformácskákba. 180 C-os előmelegített sütőben kb 15-20 percen át sütjük, amíg nem ragad rá a villára szurkáláskor. Amíg a tészta sül, megcsinálhatjuk az öntetet. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a narancslevet. Addig melegítsük állandó keverés mellett, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Ezután hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre, és adjuk hozzá a rumot. Ha a tortácskák kisültek, hagyjuk hűlni őket a formában. Fordítsuk ki őket a formából, legalább kétszer kenjük le vastagon a még meleg öntettel mindegyik tortácskát. A tálalás következik. A közepükbe evőkanállal halmokat teszünk a zöldtea moussból, és narancskarikával díszítve tálaljuk, a maradék öntettel díszíthetjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |