| Narancsos süti - avagy fanta szelet kicsi másképp. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: -6 egész tojás -8 ek. zabpehely liszt (lehet helyettesíteni zabkorpával abból csak 5-6 ek. kell vagy tk. liszttel abból szinték 8 ek) -3 ek. natúr kakaópor (én CBA-sat használok) -kb 3 ek. folyékony édesítő (porból 2 púpozott ek.) -2 ek. zsírszegény tejföl (10 vagy 12%-os) vagy natúr joghurt esetleg kefir. -egy cs. sütőpor -4 ek. meleg víz -2 ek. olívaolaj Krémhez: -2 cs. 250 g-mos túró (ha lehet akkor zsírszegény) -egy kis pohár zsírszegény tejföl vagy natúr joghurt (kb 2 dl) -ízlés szerinti édesítőszer -egy teáskanál vanília aroma (esetleg vanília rúd belseje) -egy fél csomag zselatin Gyümölcszseléhez: -5 dl narancsos üdítő vagy szörpös víz (édesítőszeres szörpöt használok hozzá) -2 cs. tejszín vagy vanília ízű pudingpor -ízlés szerint édesítőszer Elkészítés: Tészta: A tojások sárgáját elkeverjük az alapanyagokkal, a fehérjékből habot verünk, a végén ezt is hozzáadjuk és kb. 20 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben közepes fokozaton (kb 170 fok) A sütő ajtaját ne nyitogassuk! A krémhez valókat egy tálban jól összedolgozzuk, a zselatint az utasítás szerint elkészítjük, a krémhez adjuk és egy fél órára hűtőbe tesszük. A zselé: Az üdítőből kiveszünk kb egy dl-t és ezzel csomómentesre keverjük a pudingport, a többit felforraljuk és a kikevert pudingporos cuccal összefőzzük, hagyjuk jól besűrűsödni. Összeállítás: A tésztáról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt és rácson hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt megkenjük a túrós krémmel, erre kerül a kicsit kihűtött, de még kenhető narancsos zselé. Végül a sütit hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a narancsos zselé. Tanácsok: Ha zabkorpából készítjük el a tésztát akkor gyorsan dugjuk sütőbe (fontos, hogy előmelegített legyen a sütőnk) mert a tészta aljára gyorsan lesüllyed a zabkorpa. Zabkorpából azért kell kevesebb mint lisztből mert a zabkorpa ügyesen megszívja magát nedvességgel. Darált zabpehelyből is elkészíthető, ami nem ugyan az mint a zabpehely liszt. A receptet beküldte: nita1417 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |