Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos-marcipános szaloncukor recept

Kategória:


Hozzávalók:
kb. 70-80 darabhoz:
• 40 dkg hámozott, őrölt mandula
• 30 dkg porcukor
• narancslekvár
• 10 dkg kandírozott narancshéj
• őrölt fahéj
• 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
• pár szem keserű mandula őrölve, ha nincs, akkor
keserőmandula-aroma
Ha van narancslikőrünk, azt használhatunk a lekvár helyett

Elkészítés:
Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjunk hozzá kevés narancslekvárt, hogy gyúrható masszát kapjunk. A lekvárt kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát.
Ízesítsük apróra vágott narancshéjjal, kevés fahéjjal és pár csepp mandulaaromával. Csomagoljuk fóliába az így elkészült marcipánmasszát, és tegyük a hőtőbe kb. 1 órára,
majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét,kevés étolajat tegyünk bele, hogy bevonónk lágyabb legyen. Villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat, majd legjobb megoldásként rácsra helyezzük. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.


A receptet beküldte: gmarta5


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémszaloncukor házilag » Krémszaloncukor » Házi szaloncukor » Szaloncukor (konzum)
» Szaloncukor » Andi házi szaloncukorja » Szaloncukor süti » Szaloncukor cukor nélkül
» Házi szaloncukor II. » Bejglitorta » Karácsonyi mézes figurák » Mákos gubám
» Karácsonyi csillagpuncs » Bejgli gazdagon » Égetett mandula és dió » Karácsonyi habkarika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.