| Narancsos-marcipános szaloncukor receptHozzávalók: kb. 70-80 darabhoz: • 40 dkg hámozott, őrölt mandula • 30 dkg porcukor • narancslekvár • 10 dkg kandírozott narancshéj • őrölt fahéj • 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os) • pár szem keserű mandula őrölve, ha nincs, akkor keserőmandula-aroma Ha van narancslikőrünk, azt használhatunk a lekvár helyett Elkészítés: Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjunk hozzá kevés narancslekvárt, hogy gyúrható masszát kapjunk. A lekvárt kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát. Ízesítsük apróra vágott narancshéjjal, kevés fahéjjal és pár csepp mandulaaromával. Csomagoljuk fóliába az így elkészült marcipánmasszát, és tegyük a hőtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét,kevés étolajat tegyünk bele, hogy bevonónk lágyabb legyen. Villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat, majd legjobb megoldásként rácsra helyezzük. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk. A receptet beküldte: gmarta5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |