| Narancsos gyömbéres kacsamell receptHúsételek Hozzávalók: 2 kacsamell (egyenként kb. 180 grammos) só, bors mártáshoz 1-2 nagyobb narancs leve 1-2 ek vaj mázhoz 1 dl narancslekvár 1 gerezd fokhagyma 1 ek szójaszósz 1/2 hüvelyknyi friss gyömbér reszelve vagy egy csapott tk őrölt gyömbér 1 ek konyak Elkészítés: A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik. A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra. A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nélkül pirítjuk. A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kavargatjuk láng felett, amíg közepesen sűrű mártás nem lesz. A biztonság kedvéért átszűrjük, majd egy-két kanál vajjal selymessé varázsoljuk. Tanácsok: Előkészület:20perc Sütés:30perc Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Inns Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |