| Narancsos csirkemell spárgával receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 80 dkg spárga, 1 narancs, néhány szál metélőhagyma, 5 cl brandy, 1 gyöngyhagyma, olívaolaj, só, bors Elkészítés: A spárgát tisztítsd meg, a fejeket különválasztva főzd enyhén sós, forró vízben az újraforrástól számítva kb. 5-8 percen át. A narancs héjának sárga részét szeld vékony csíkokra, a levét facsard ki. A gyöngyhagymát vágd finomra és fonnyaszd meg az olívaolajban. Add hozzá a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és süsd mindkét oldalát pirosra. Öntözd meg a narancslével és nyolc percig hagyd a tűz fölött. A spárgát csepegtesd le és vágd félbe. A csirkét vedd ki a zsiradékból és tedd félre. A narancshéjat tedd a csirke párolólevébe, párold néhány percig, majd öntsd a csirkére és finomra vágott metélőhagymával díszítve tálald. Burgonyapüré illik hozzá. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |