| Namíb banános sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg cukor 10 dkg vaj 15 dkg liszt 1 csipet só A forma kikenéséhez: 1 evőkanál vaj vagy margarin A krémhez: 2 banán 25 dkg cukor 13 dkg lágy vaj 1 csipet só 1,5 dkg rum 1 csipet fahéj 1 csomag vaníliás cukor 6 tojás 10 dkg darált mogyoró 3 dkg kakaó 15 dkg mazsola 10 dkg liszt 1 csomag sütőpor A díszítéshez: 20 dkg étcsokoládé esetleg valamennyi fehércsokoládé Elkészítés: A hozzávalókat pontosan kimérjük és előkészítjük. A sütőformát kivajazzuk. A tésztához a liszten kívül minden hozzávalót összekeverünk és utána a lisztet is hozzákeverjük. A tésztát fóliába tesszük és egy fél órára a hűtőbe rakjuk. A sütőformá kb. 3 mm magasan kibéleljük. A krémhez a banánt, a cukrot, a lágy vajat és a fűszereket habosra keverjük. Utána lassanként a tojást hozzákeverjük. A lisztet, a mogyorót, a kakaót, a sütőport és a mazsolát összekeverjük, és lassanként a tésztához keverjük. A krémet a formába öntjük. Egy süteményeslapáttal meghúzzuk a forma szélének magasságában, így egyenletesen jön fel és a szélén nem lesz alacsonyabb, mint a közepén. 190 fokon kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, utána kivesszük a formából. A csokoládét felolvasztjuk és a tetejére öntjük. Fehér csokoládéval mintát rajzolhatunk bele. Megjegyzés: 26 cm-es sütőformához való a mennyiség. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |