| Nagyi sós rudacskái receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg liszt 30 dkg pannónia sajt 25 dkg margarin 4 tojás 1 bő kávéskanál só 1 csapott kávéskanál sütőpor 1 mokkáskanálnyi fokhagyma 1/2 mokkáskanálnyi őröltbors Elkészítés: Összegyúrom a lisztet, a vajat, 3 tojássárgáját és a sajtból 25 dkg-t lereszelve. Hozzáadom a fűszereket is. Az egészet alufóliába teszem és kb 4-5 órára berakom a hűtőbe. Ezután kinyújtom a tésztát 2-3 mm-esre és vékony szálakra felvágom szaggatóval (hogy kis rudacskák legyenek). A 4. tojást felverem, átkenem vele a tészta tetejét és rászórom a rudacskákra a maradék reszelt sajtot. Egyenként beteszem őket az előre kikent tepsibe, úgy, hogy legyen köztük kis hely és ne süljenek össze. Egy adagot kb 10-15 percig kell sütni közepes lángon. A receptet beküldte: Chill Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |