Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-uborkás sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéskaraj vagy comb
15 dkg kockázott bacon vagy más húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 db csemege uborka
mustár
olaj
liszt


Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, lisztbe mártom, kevés olajon elősütöm és kiszedem. A maradék olajban megpirítom a szalonnát, a reszelt fokhagymát, kevés vizet öntök hozzá, visszateszem a húst, és lefedve párolom 10 percig. Ekkor ízesítem mustárral és a csíkokra vágott uborkával, majd készre párolom. Tükörtojással tálalom.

Tanácsok:
Vigyázni kell nehogy leégjen, mert a liszttől besűrűsödik a leve (ha szükséges a vizet pótolni kell, csak ne legyen nagyon híg). Nagyon puha és omlós lesz a hús, az uborkától és a mustártól meg pikáns.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésszelet hentes módra » Csurgói sertésszelet » Cumberlandi sertésszelet » Fokhagymás sertésszelet
» Borzas sertésszelet » Athéni sertésszelet » Gyümölcsös sertésszeletek » Spagettis sertésszelet
» Savanyú sertésszeletek » Karfiolos sertésszelet » Sertésszelet csirkemájjal » Parasztos sertésszelet
» Lyoni sertésszelet.... » Sertésszelet almával » Sertésszelet kelbimbóval » Sertésszelet Ramsley módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.